Stručni treninzi i seminari

youthteen-depression

 

U tijeku su prijave na stručne seminare za stručnjake odgojno-obrazovnih i pomagačkih profila.

 

Treninzi su namijenjeni: ravnateljima, psiholozima, pedagozima,  socijalnim radnicima, defektolozima, logopedima, učiteljima i nastavnicima, socijalnim radnicima i srodnim strukama, liječnicima, …

Svakodnevni rad stručnjaka obuhvaća određeni oblik podrške i/ili savjetovanja djece, mladih i odraslih s različitim teškoćama: problemi samopoštovanja i nesigurnosti, teškoće učenja, slaba kontrola emocija i ponašanja, vršnjačko nasilje, narušeni odnosi i komunikacija, konflikti, obiteljski problemi, potištenost i strahovi….. Svrha savjetovanja je pružiti podršku klijentima u ostvarivanju pozitivnih promjena i poboljšanja, te u konačnici ostvarenja zdravog, zadovoljnog i uspješnog života.  U pokušaju pružanja takve podrške stručnjaci se često susreću s izazovima jer im nedostaje praktičnih vještina potrebnih za kvalitetan radnisu tijekom svog obrazovanja i  .

Svrha savjetovanja je pružiti podršku klijentima u ostvarivanju pozitivnih promjena i poboljšanja, te u konačnici ostvarenja zdravog, zadovoljnog i uspješnog života.  U pokušaju pružanja takve podrške stručnjaci se često susreću s izazovima jer im nedostaje praktičnih vještina i znanja s polja savjetovanja, motiviranja, planiranja procesa promjene,  upravljanja emocijama i stresom….

Stoga organiziramo i provodimo treninge, seminare i edukacije stručnjaka namijenjene razvoju njihovih kompetencija za uspješniji individualni i grupni rad, savjetovanje i pružanje podrške zdravom razvoju mladih, no i ostvarenju poboljšanja života odraslih klijenata

- “Savjetodavni razgovor” - 31.ožujka i 1.travnja 2017.g.  -   2-dnevni seminar namijenjen nastavnicima i učiteljima (pogotovo razrednicima), trenerima, odgojiteljima i drugim stručnjacima koji svakodnevno kroz razgovor pokušavaju potaknuti djecu, mlade i/ili roditelje na ostvarivanje pozitivnih promjena.

- “Upravljanje stresom” (24. ožujka i 12. svibnja 2017.g.) – seminar je namijenjen  stručnjacima pomagačkih i odgojno-obrazovnih profila.

-          Trening savjetodavnih vještina - početni i napredni - razvoj vještina potrebnih za uspješan savjetodavni rad (u školskom i okružju savjetovališta u zajednici)

-          Depresivnost mladih – kako prepoznati i pomoći – rana detekcija i pružanje podrške djeci i mladima u riziku od razvoja depresivnih smetnji (preventivni i savjetodavni rad u okružju školskih i savjetovališta u zajednici)

Prema dogovoru organiziramo radionice i/ili predavanja za nastavnička vijeća, županijska vijeća:

-       Anksioznost djece i mladih 

-       Kvalitetni odnosi i komunikacija s drugima

-      Podrška jačanju samopouzdanja i uspješnosti kod učenika

-      Podrška razvoju samokontrole u ponašanju i učenju

 Posebno dizajniramo edukacije prilagođene specifičnim potrebama naših korisnika. Evo dojmova nekih od njih:

“U suradnji sa Savjetovalištem Taura proveden je trening Edukacija stručnjaka za nošenje s kriznim situacijama u radu s maloljetnim i mladim majkama, s ciljem osnaživanja i educiranja savjetovatelja na programu „Mama je mama“ za rad s korisnicama u stanju izraženog stresa, uznemirenosti i krize. Edukacija je bila iznimno korisna te je suradnicima na programu unaprijedila vještine pružanja prve psihološke pomoći osobama u krizi. Osobito korisno nam je bilo osobno osnaživanje i prevencija profesionalnog stresa kojem smo često izloženi. Edukacija je održana u opuštenoj atmosferi uz profesionalne i vrlo ugodne voditelje.”

 Silvija Stanić, prof.psihologije, Udruga roditelja Korak po korak

 Iskustva polaznika:

“Seminar mi je bio izvrstan. Dobila sam mnogo praktičnih saznanja, a i zanimljivih iskustvenih vježbi za osobni rad na sebi! Dobro strukturirano i organizirano vrijeme i zanimljiv izbor tema. Preporučam svima koji rade s mladima. “, Maja Sedmak, prof.psihologije

„ Edukaciju preporučam svim svojim kolegama, onima koji su tek počeli raditi  i onima koji rade već dugo. Bilo da se radi o učenju novih vještina, ili nadogradnji već postojećih znanja-ovo je odlična prilika rada „na sebi“ . Iskreno sam uživala na svakom modulu edukacije, i iz nje izašla definitivno bogatija , osobno i profesionalno. Hvala voditeljici.“,  Maca Arlov Bokan, dipl.soc.radnik, Dom DUGA Zagreb

VODITELJICA EDUKACIJA je Jadranka Orehovec, prof. psihologije (specijalizant kliničke psihologije; educirana u Kognitivno – bihevioralnoj i Realitetnoj terapiji).  Iskusna je u osmišljavanju i provedbi edukacija za stručnjake različitih profila, vođenju iskustvenih i psihoedukativnih grupa i provedbi individualnih psiholoških tretmana i savjetovanja. Surađivala je u provedbi edukacija, seminara i predavanja s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Psihološkim centrom TESA i nizom drugih škola, domova i centara socijalne skrbi.

Sve upute i prijedloge, potrebe za edukacijom pošaljite na jorehovec@gmail.com