Iskustva i dojmovi

klijent-iskustvo

Dugo se hrvate s anksioznosti, potištenosti, narušenim samopoštovanjem i ne vidite kako si pomoći. Razmišljate o traženju psihološke pomoći, no niste sigurni bi li vam zapravo koristilo? Niste jedini. Evo iskustva ljudi koji su i sami oklijevali potražiti psihološku podršku, no na kraju su poduzeli sve da se izbore za zadovoljniji i ispunjeniji život.

“Prije 7 godina  doživjela sam prvi napadaj panike. Svakodnevno sam samu sebe sam krivila za to. Ali stvarnost je drugačija: napadaji panike izabrali mene. Ja sam izabrala biti hrabra i tražiti pomoć da mogu opet živjeti punim plućima. Ovim putem želim zahvaliti Jadranki koja mi je svojim znanjem, iskustvom i toplinom pokazala da je svaki problem rješiv ako uz sebe imaš pravu osobu koja ti je mentor i oslonac.  U terapiji sam osvijestila i spoznala o sebi puno toga što mi je uvelike pomoglo, olakšalo i uljepšalo život i pokazalo da postoji bolje sutra. :)” (A.B., napadi panike)

“Jadranka je prije svega divna osoba, topla i puna razumijevanja. Došla sam kod nje zbog više problema (anksioznost i napadaji panike zbog kojih više nisam normalno funkcionirala u svakodnevnom životu, emocionalne poteškoće zbog zdravstvenih problema, faks koji još nisam završila, narušeni odnosi s roditeljima) zbog kojih mi je život stajao na mjestu. Osjećala sam da se moram pomaknuti i da je vrijeme za promjenu. Pribojavala sam se terapije i oklijevala upustiti u sve to, bojala sam se da će biti preteško i to mi je bila zadnja opcija.

Terapija mi je jako puno pomogla. Danas radim stvari koje su mi nekad bile nemoguće, npr. voziti se neopterećeno i bez panike u tramvaju. U relativno kratko vrijeme napredak je velik i jako sam ponosna na sebe, a neopisivo zahvalna Jadranki. Puno sam toga naučila i spoznala, kako razmišljam o sebi, gdje još mogu napredovati, kako raditi na tome da poboljšam svoj život.

I nisam još gotova, imam još stvari na kojima želim raditi ali to je u redu, znam da ako zapnem uvijek mogu otići Jadranki (i sigurno još hoću) koja će me saslušati i pomoći. Sama ta spoznaja mi daje snagu da i dalje hrabro guram naprijed. Hvala Jadranka na svemu! :)” (Z.K., 30g, problemi s anksioznosti).

 

“Iako i dalje radim na prihvaćanju sebe i uznemirujućih stanja zbog kojih sam se obratila Jadranki za pomoć, razgovori u Tauri za mene uvijek znače umirenje nekih intenzivnih procesa koji me sputavaju u rastu, zdravorazumskim pristupom s konkretnim i svakodnevnim rješenjima, ali i toplim prijateljskim razumijevanjem koje “vidi širu sliku”, a ne samo trenutni gorući problem. Osim s praktičnim metodama i savjetima o samopomoći, iz Taure redovito izlazim zahvalna na empatiji i temeljitom slušanju koje samo po sebi pomaže da bolje shvatim, prihvatim i otpustim teret s kojim dolazim u savjetovalište.
Otkako radim s Jadrankom, moj odnos prema životnim problemima se temeljito izmijenio. Naučila me nalaziti “srednji put”, izabirati zdraviju, “objektivniju” distancu od preplavljujućih emocija, integrirati svoje dotad nespojive dijelove u sretniju cjelinu i u svemu vidjeti učenje iskoristivo za osobni razvoj.
Razgovore s Jadrankom preporučila bih svakome kome je potrebno razjašnjenje i podrška u borbi sa strahovima i dilemama, posebno mladim ljudima koji traže neposrednog i otvorenog stručnjaka koji će im pomoći da otkriju i žive svoj puni potencijal. ” (I.O., 26g)